EU OMBUDSMAND GIVER NYT HÅB OM RESTRIKTIONER MOD WI-FI mm

Sidste år ville, som omtalt her, det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg (EØSU, på engelsk: EESC) stemme om en fælles opinions-udtalelse om EHS (el-overfølsomhed). Den opinion/indstilling, som var blevet forhandlet på plads, var i EHS favør - overraskende meget faktisk!
Desværre, men som forventet, kom industri-interesser i vejen i sidste øjeblik og fik stemt en mod-opinion igennem. Det var englænderen Richard Adams, der stod i spidsen for dette stunt og ved at undersøge hans tilknytninger, stod det klart, at han, via "grøn-energi velgørenhedsorganisioner" har en interessekonflikt ift. udbredelsen af smart-meters, samt at Adam's ikke offentliggjorde disse interesser.
Der var ramaskrig over at EØSU's normale afstemnings procedure var blevet tilsidesat, og der fulgte en klage til EØSU samt den Europæiske Ombudsmand. Derefter tavshed.
Spanske PECCEM(http://www.peccem.org/) har holdt fast i det, og nu har Ombudsmanden givet dem ret i klagepunkterne overfor EØSU vedr. brud på afstemningsprocedure. Nu følger PECCEM op med et åbent brev til EØSU med krav om, at EHS-opinionen genstartes, så der kan blive en fair afstemning. PECCEM beder andre internationale RF/EMF og EHS organisationer om at støtte op.

Det gør Rådet naturligvis.

 Den engelske version af udkast til brev kan du se nedenfor.  Det er fire siders tekst samt én side referencer.