Mobilmaster i Danmark

Repræsentanter for mobilselskaber i Danmark oplyser, at vi her i landet har noget nær verdens bedste mobildækning.  http://www.teleindustrien.dk/billeder/Master/3ea3025dd77a0e3e34f1f9c9bbc5a40d1.pdf
Med andre ord kan man sige, at den danske befolkning er en af verdens mest eksponerede, hvad angår mobilstråling fra mobilmaster.

I 2012 rundede antallet af mobilmaster 18.000 i Danmark. Der bliver fortsat rejst mange tusinde nye mobilmaster landet over, blandt andet fordi smartphones kræver bedre dækning. (På dette link kan mobilmaster - og planlagte - i Danmark lokaliseres: http://www.mastedatabasen.dk).

Forskning: 8 ud af 10 undersøgelser viser forøgede tilfælde af neurologiske symptomer eller kræft hos mennesker, der bor inden for en radius af 500 meter fra mobilmaster. 
Kilde: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20662418

Se mere mobilmasteforskning, tryk her.
Se fotos af mobilmaster via menuen til højre.

Download af informationsmateriale om mobilmaster og sundhedsrisici: Tryk her
 

Illustration af stråling fra en mobilmast

Ovenfor er det vist, hvordan den radiofrekvente stråling fordeler sig fra en enkelt sender på en mobilmast. Strålingen er kraftigst i de mørke felter og svagest i de lyse felter. Hovedstrålen (markeret med den store ovale streg) rammer typisk jorden ca. 70 meter fra masten og ud efter.

Obs. Det er en udbredt myte, at der ikke er stråling under mobilmastesendere. Realiteten er, at der udsendes stråling både under, over, ved siden af, foran og bagved senderne.     . 

 

Hver fyldt cirkel på kortet herunder markerer en position for en mobilmast i Københavnsområdet

 

Yderligere planlagte mobilmastepositioner I Københavnsområdet er herunder markeret med stjerner:

 

 Eksisterende mobilmastepositioner i Danmark er herunder markeret med fyldte cirkler:

 

Yderligere planlagte mobilmastepositioner i Danmark er herunder markeret med stjerner:

Kilde: www.mastedatabasen.dk