10 undersøgelser viser, at mobilstråling skader mænds sædkvalitet

En videnskabelig arbejdsgruppe har på baggrund af resultaterne i 10 anerkendte undersøgelser (med peer review)  konkluderet, at mobilstråling kan skade mænds sædkvalitet. Undersøgelserne viser blandt andet at:

  • Mænd, der bar en mobiltelefon i en baglomme eller i bæltet havde 11 procent færre bevægelsesdygtige sædceller end mænd, der bar mobilen et andet sted på kroppen (Kilgallon 2005).
  • Mænd, der bar en mobiltelefon i bæltet og brugte den intensivt i løbet af en fem-dages testperiode fik et 19 procents fald i meget bevægelige sædceller fra deres tidligere niveau (Davoudi 2002).
  • Mænd, der talte i mobiltelefon i mere end en time om dagen havde 17 procent færre meget bevægelige sædceller end mænd, der talte mindre end 15 minutter om dagen (Fejes 2005).

Kilde: http://www.ewg.org/cellphoneradiation/sperm_damage

Note: Danske unge mænd har dårlig sædkvalitet.
Hen over de seneste 15 år er sædkvaliteten gået ned blandt unge danske mænd, viser en undersøgelse.
- Kun 23 pct. af de unge mænd havde havde en optimal sædkvalitet. 27 pct. havde en sædkvalitet, der var så lav, at mændene sandsynligvis vil være længere tid om at gøre deres partner gravid, siger overlæge Niels Jørgensen fra Rigshospitalets Klinik for Vækst og Reproduktion.
(Kilde: Jyllands-Posten 8. juli 2012).

Kommentar fra Rådet for Helbredssikker Telekommunikation:
Der kan være flere grunde til, at unge mænds sædkvalitet er blevet dårligere indenfor de seneste 15 år. D