Tidsplan for fogedsag mod TDC's 5G i Helsingør

En repræsentant for lokale borgere har den 25. november 2020, anmodet retten i Helsingør om, at TDCs pilotforsøg med 5G-systemet stoppes øjeblikkeligt. Borgerne mener ikke, at de sundhedsskadelige effekter af teknologien er tilstrækkeligt, videnskabeligt belyst. Helsingør kommune danner rammen om Danmarks største pilotforsøg med 5G-teknologien, der skal levere hurtigt trådløst internet til borgerne, uanset hvor de befinder sig.

40 mobilantenner er sat op i byen, siden Energistyrelsen gav TDC tilladelse til at sætte gang i pilotforsøget. Det til trods for, at det er videnskabeligt bevist og internationalt anerkendt, at selv lave niveauer af den radiofrekvente elektromagnetiske stråling, som 5G systemet er baseret på, er skadelig for dyr, planter og mennesker.

Den 16. december 2020 har Retten i Helsingør ved dommer Apostoli givet TDC frist til den 15. januar 2021 til at indlevere et svarskrift. Hvis TDC ikke skulle overholde tidsfristen, kan Retten I Helsingør allerede i januar 2021 nedlægge fogedforbud imod at TDC fortsætter aktiviteter, der implementerer 5G-systemet indenfor Helsingør retskreds, inkl. test af pågældende system, herunder at TDC anvender frekvenserne 3420 til 3520 MHz sendepositioner i Helsingør.

//Udrag fra læserbrev af Steen Andersen
Helsingør Dagblad, 22. December, 2020.

Links:

Original artikel: https://helsingordagblad.dk/artikel/debat-behandling-ved-retten-i-helsing%C3%B8r-af-fogedforbud-mod-5g

Officiel Presse meddelse om rettsagen.