Fælles nordisk demonstration mod 5G

We dont want to be 5G lab animals

Søndag den 24. november var der demonstration mod udrulningen af 5G, næste generations mobilnetværk, det foregik samtidigt i 4 hovedestæder i Norden, samt 2 større byer: Stockholm, Oslo, Helsinki, København, Gøteborg og Århus. Demonstrationerne i Danmark foregik efter mange måneders forsøg på at skubbe en offentlig debat igang både i medierne og hos politikerne, men uden den store lydhørhed. Heldigvis er befolkningerne ved at vågne op.

De nordiske hovedstæder står sammen og siger ”STOP 5G i Norden” i denne fælles nordiske protest. Den kommer i kølvandet på flere internationale demonstrationer, aktioner og protester, som er tegn på en voksende global folkebevægelse imod 5G.
For et år siden modtog de nordiske ministre en alvorlig skrivelse fra over 260 internationale forskere, som har underskrevet den Europæiske 5G Appel, som anbefaler øjeblikkeligt stop for udrulning af 5G på baggrund af anerkendt forskning, der påpeger biologiske skader langt under de anvendte grænseværdier. For at få politikere, medier og befolkning til at forstå, at 5G udrulningen har potentielt alvorlige sundhedsmæssige og miljømæssige konsekvenser, blev denne fælles nordiske protestdag imod 5G afholdt.
Kort sagt er beskeden:
 
-"Beskyt befolkningens helbred og stop udrulningen af 5G, indtil det er bevist sikkert!"
-”Beskyttelse af folkesundheden skal have forrang over økonomiske interesser”, som EU også officielt kræver, men ikke praktiserer.
-"Miljø- og sundhedsgodkend 5G før det udrulles"
 
Partiet JFK21 med Mads Palsvig i spidsen stod for et flot arrangement. Dagen startede med forskellige taler i Kulturhuset med John Kitson som bla. har holdt tale for Partiet UKIP og aktivist Mark Steel, begge fra UK. Derefter gik turen til Nørreport Station, hvor demonstrationen officielt startede og gik via Strøget til Rådhuspladsen, hvor der blev holdt flere forskellige taler fra scenen foran Rådhuset.

Under søndagens demonstrationer blev en fælles nordisk tale læst op i de 4 hovedstæder (Se talen holdt af Pernille SchriverLæs Faelles_tale_Norden_dansk.pdf)

Se talerne herunder (Video af Leanette Søndergård)

Tale af Advokat Christian F. Jensen

På talerstolen i København talte den nordengelske aktivist Mark Steele, en repræsentant for Landsindsamlingen mod 5G, Mads Palsvig, som i år var folketingskandidat i Københavns Storkreds, miljøadvokat Christian F. Jensen, aktivist Marc Real, formidlingskoordinator i EHS Foreningen Pernille Schriver (samt medlem af Rådet for Helbredssikker Telekommunikation), aktivist Jimmy Lindsjø fra Sverige og John Kitson.

Billeder fra arrangementerne:

Stop 5G Eksperimentet Copenhagen

Landsindsamling mod 5G

No to 5G Copenhagen

Stop 5G Sweden

Stop 5G, Sergels Torv, Sweden

Stop 5G, Aarhus, Denmark

Stop 5G demonstration, Aarhus

Advokat Christian F Jensen paa talerstolen

Stop 5G, Helsinki, Finland

Mark Steele in Copenhagen

JFK21 Straaling Nej Tak

Tak til de interesserede tilskuere til demonstrationen som fik sang, information og flyers.

Eksterne links:

Italiensk artikel om demonstrationen.
Tabt Tråds artikel
Tale fra Stockholm
Tale fra Oslo
Demonstration Stockholm og Gøteborg
Landsindsamlingen mod 5G

 

Omtale i mainstream medier:

Hjørring Avisen omtalte Den fælles nordiske 5G protest 24 nov.

Officiel pressemeddelse sendt ud til alle medier i Danmark, Lørdag 23. november.