NY UNDERSØGELSE: 558 timers mobilbrug øger kræftfare

En canadisk undersøgelse har dokumenteret, at bruger man mobiltelefonen 558 timer eller mere, fordobles risikoen for at få den agressive og stærkt dødelige kræftform i hjernen, gliom. Tidligere undersøgelser viste, der skulle langt mere brug af mobiltelefon til.
Dr Anthony Miller, der er seniorrådgiver hos WHO og videnskabelig rådgiver i Environmental Health Trust (USA), mener, at med dette sidste studie er det helt nødvendigt meget hurtigt at katagorisere strålingen som "Sandsynligvis kræftfremkaldende". I øjeblikket er dommen "Muligvis kræftfremkaldende". Og af samme grund opfordrer han regeringer til hurtigt at tage forholdsregler.

Efter planen skal WHO i år tage stilling til eventuel opgradering samt beslutte risikovurdering ikke kun med hensyn til kræft, men også andre mulige skadevirkninger.  Det er en almindelig vurdering, at resultatet afhænger af, om ekspertudvalgets medlemmer kun vurderer uvildige studier og afholder sig fra de rigtig mange industristøttede studier. Derfor er der kamp om udvalgets sammensætning.

Her er link til bl.a. artikel om den canadiske undersøgelse:

http://www.sbwire.com/press-releases/major-canadian-study-finds-cell-pho...