Særlig farligt for børn

Mikrobølgestrålerne/mobilstråler/radiofrekvent er særligt farlige for børn. Nedenfor er en oversættelse af det dokument, der linkes til.

WHOs Internationale Agentur for Kræftforskning (IARC) erklærede i 2011 MWR, mikrobølgestråling som klasse 2B (=muligvis) kræftfremkaldende for mennesker – i klasse med 285 andre stoffer som f.eks. kloroform, DDT, bly, nikkel, styren, dieselolie og benzin. 30 eksperter fra 14 lande i en næsten enstemmig erklæring (minus én).

MEN

Børn har større risiko end voksne, når de udsættes for et kræftfremkaldende stof.

Børn absorberer mere MWR end voksne, fordi deres hjernevæv er mere absorberende, deres kranier er tyndere og deres relative størrelse er mindre.

Fosteret er særligt sårbart over for MWR. MWR eksponering kan resultere i nedbrydning af den beskyttende myelinskede, der omgiver hjernens neuroner. Legetøj der udsender MWR sælges til spædbørn og små børn.

Digital demens er blevet rapporteret hos skolebørn.

Fordi den gennemsnitlige latenstid mellem første eksponering og diagnose af en tumor kan være årtier, bliver eventuelle tumorer hos børn ikke diagnosticeret, før langt ind i voksenalderen

Et casestudie har vist, når mobiltelefoner er placeret i teenagepigers bh'er udvikles brystkræft lige under, hvor telefonerne er placeret. Ligeledes har studier påvist en kraftig øgning i antal tumor i ørespytkirtlen, sammenlignet med andre spytkirtel tumorer.

Grænseværdier for MWR har været uændrede i 19 år. Alle producenter af smartphones har advarsler, der beskriver den minimums afstand, hvor telefonen skal holdes væk fra brugeren for at ikke overskride de nuværende lovlige grænser for eksponering for MWR. Grænseværdien for bærbare computere og tabletter er sat, når enheder er testet 20 cm væk fra kroppen.

Belgien, Frankrig, Indien, Australien og andre teknologisk avancerede regeringer har vedtaget love og/eller udstedt advarsler om børns brug af trådløse enheder.

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2213879X14000583