SKEPSIS TIL WHO'S ARBEJDE

Efter planen skulle WHO's ekspertpanel nu klassificere radiofrekvent elektromagnetisk felter (REMF)på alle områder og ikke, som for fem år siden, kun med vægt på cancer.. Men  panelets 25-30 forskere fik i maj en ny formand, den hollandske tungvægter, Eric van Rongen. Med ham i spidsen kommer tidsplanen ikke til at holde og et længe planlagt møde  i september er udsat. Han slår også til lyd for, at det  her på hjemmesiden omtalte ameriikanske studie fra i år, det meget grundige NTP-studie, ikke får lov at indgå. Opmærksomme læsere  husker nok, at forskerne i det nationale studie valgte at offentliggøre det, før det var endeligt færdig, fordi det alt for klart viste, at REMF øger risikoen for den meget agressive hjernekræft gliom, der i takt med den øgede eksponering af befolkningen helt som forventet, også i andre studier, nu er i kraftig vækst . 
Nederst er der link tiil professor Dariusz Leszczynski blog om dette.
Men først et vigtigt og efter vor viden stadig ubesvaret et år gammelt brev fra den svenske forsker, professor Lennart Hardel, til WHO. Også han har nemlig påvist en sammenhæng mellem REMF og gliom, men også anden kræft. Han opfordrer her til handling efter endnu nogle studier, der påviser, at REMF øger kræftrisikoen i hjernen. Han gør tydeigt opmærksom på, at det både er fra mobiltelefoner OG trådløse telefoner.
Hans ene hovedbudskab er, at han mener hans nyeste forskning viser, at kræftrisikoen øges, når telefonbrugerne begynder at bruge dem, før de er  20 år og øges i forhold til, hvor meget de benyttes.
Hans andet hovedbudskab er, at tal fra det svenske cancer register er altfor mangelfulde til, at de kan benyttes af WHO. Han fremhæver danske tal om en stigning på over 40 procent i løbet af ti år - frem til 2012. Det er de tal, der i dag er meget vanskeligt tilgængelige i Danmark og i al fald tilsyneladende ikke kendes af den danske myndighed på området, Statens Institut for Strålesikkerhed, en enhed under Sundhedsstyrelsen. Det fremgik klart af enhedschef Mette Øehlenslæger's udtatelse i DR2-programmet Mellem himmel og jord.
Der er andre interesante informationer på begge links. Ikke mindst Hardel's bemærkning om den Kohorte, som Kræftens Bekæmpelse og Sundhedsstyrelsen stadig benytter som væsentlig kilde til fortsat udbredelse af  brugen af mobiltelefoner og tablets mm.

Professor Lennart Hardel's et år gamle brev til WHO og lidt om ham:

https://lennarthardellenglish.wordpress.com
https://en.wikipedia.org/wiki/Lennart_Hardell

Link  tiil professor Dariusz Leszczynsk's blogindlæg og hans faglige cv:

https://betweenrockandhardplace.wordpress.com/2016/06/12/who-environment...
https://betweenrockandhardplace.files.wordpress.com/2013/04/dl-full-curr...