Voldsom stigning i dødelig hjernekræft

Antallet af mænd, der får konstateret den allermest ondartede form for kræft i hjernen (Glioblastom), er næsten fordoblet hen over de seneste ti år, skriver Kræftens Bekæmpelse i en nyhed den 2.11. 2012. 
- Vi aner ikke, hvad det skyldes og knokler for at knække koden til en bedre behandling end den, vi kan tilbyde i dag, siger overlæge Hans Skovgaard Poulsen fra Rigshospitalet til Kræftens Bekæmpelse, som for nylig har givet ham 1,5 millioner kroner til at udvikle nye relevante cellemodeller og kræftbehandling.
Kilde: http://www.cancer.dk/nyheder/voldsom-stigning-i-nye-tilfaelde-af-aggress...

Opdatering 2016.06.02: Ovenstående link er blevet fjernet fra Kræftens Bekæmpelses hjemmeside, men der findes en arkiveret kopi her (link).

Kommentar fra Rådet for Helbredssikker Telekommunikation:
Hans Skovgaard Poulsen og Kræftens Bekæmpelse overvejer tilsyneladende slet ikke, at en del af forklaringen på den voldsomme stigning i dødelig hjernekræft måske kan henføres til radiofrekvent stråling fra mobiltelefoner.
I 2011 klassificerede Verdenssundhedsorganisationen WHO netop radiofrekvent stråling fra trådløse telekommunikation som muligt kræftfremkaldende. Dette skete efter, at 30 førende eksperter gennemgik forskningen på området og i flere anerkendte undersøgelser fandt forøgede forekomster af hjernekræft blandt mobilbrugere. Eksponeringerne for radiofrekvent stråling er i øvrigt steget voldsomt i de seneste 20 år, hvor brugen af mobiltelefoner er gået meget kraftigt i vejret.

Ifølge WHOs tal er der i Danmark indenfor de sidste 20 år sket en væsentlig vækst i forskellige former for hjernekræft og kræft i centralnervesystem, både blandt kvinder og mænd. Se tallene her.

Oprettet: 2012-11-09